Новогодняя ветка

четвер, 17 січня 2019 р.

17 січня -День дітей-винахідників


17 січня -День дітей-винахідників

Френк Епперсон, одинадцятирічний хлопець випадково залишив на вулиці стакан з лимонадом, була дуже морозна  зима. Вранці хлопчик знайшов свій стаканчик замерзлим. Ця знахідка стала початком створення «фруктового льоду», коли у 18 років Френк вирішив випускати заморожений лимонад.
16-ти річний хлопець Джон Ніссен в 1930-му році  вирішив натягнути армійський брезент на залізний каркас, щоб просто пострибати на своє задоволення. Так з’явився перший батут.
У 1824-му році Луї Брайль, хлопчик 15-ти років, придумав шрифт для людей з вадами зору. Цей шрифт був названий на його честь — шрифт Брайля.
Ж. А. Бомбардьє  в свої 15 років зі старого автомобіля фірми «Форд» зробив першу модель снігоходу.
Сучасне телебачення багатьом зобов’язана Філо Фарнсуорт, який в 15 років розробив проект електронної передачі зображень на великі відстані. Через 4 роки він розробив вакуумну трубку для створення зображень.
Американський школяр Джек Андрака створив в 15 років прототип тест-системи для діагностики раку підшлункової залози на ранній стадії. Цей тест в 168 разів швидше за всіх існуючих на сьогоднішній день розробок, при цьому він в 26 тисяч разів разів дешевше аналогів і ставить точний діагноз майже в 100 відсотках випадків.
14-річний Джона Кон розробив пристрій, що дозволяє перетворювати звукові хвилі в тактильні відчуття. Так люди, які погано чують, можуть відчути музику. Ця ідея прийшла Кону в голову, коли він приклався зубами до гітари.
15-річний школяр Суман Мулумуді надрукував на 3D-принтері чохол для iPhone, який робить з смартфона стетоскоп – медичний інструмент для прослуховування серця та інших внутрішніх органів людини.
Відомий президент Сполучених Штатів Америки Бенджамін Франклін, коли йому було 12 років,  придумав собі пристосування для швидкого плавання —  ласти. Згодом, він винайшов крісло-гойдалку та економічну малогабаритну піч для будинку.  Розробив модель електричного двигуна, а також дизайн Великої печатки США. Не випадково день народження Бенджаміна Франкліна став датою  Дня дітей-винахідників.
Здатність до оригінального творчого мислення поширена дуже широко, можна стверджувати, що вона властива більшості нормальним людям. Як показує світовий досвід, дитячі винаходи часто впроваджуються в практику і працюють в інтересах суспільства. Наприклад, в Польщі у Варшаві вже більше десяти років працює бюро патентів на дитячі винаходи. За цей час в бюро надійшли десятки тисяч дитячих винаходів і проектів. Деякі з них запропоновані до впровадження в практику. У Нідерландах Інститут Lego активно залучає дітей в якості експертів, оскільки вважає дитяче креативне мислення дуже цінним для нових розробок.
Тож поважайте та цінуйте цікавість Вашої дитини! Можливо, саме вона стане причиною нового великого всесвітнього відкриття!


Немає коментарів:

Дописати коментар